'
'

OM KAFFEBRENNERIET

Kaffebrenneriet er Norges ledende kaffehus med kaffeopplevelser i fokus. Velkommen til lidenskap og kvalitet.


Kaffebrenneriet er Norges ledende kaffehus med kaffeopplevelser i fokus. Vi er lokalisert der folk ferdes, jobber og bor, og derfor finner du oss alltid på gateplan og oftest på et hjørne. Det er enkelt å finne frem til våre lokaler og vi skal være innredet slik at forretningen er rask å forstå. Mange kaffesorter med fargerike lapper, hjemmekoslig innredning med informative kritt-tavler og dempet atmosfære. Vi ønsker at du er velkommen hver gang og kommer tilbake til oss for å nyte din favorittkaffe. Velkommen til lidenskap og kvalitet.

I 1994 åpnet Thomas Pulpan Oslos første kaffebar på gateplan sammen med partneren Steinar Paulsrud. Valg av lokale falt på et nedlagt parfymerie i Theresesgate på hjørnet mot Sporveisgata.

Thomas hadde samme år flyttet til Oslo fra San Francisco. Mens han sonderte jobbmarkedet, var han på utkikk etter hyggelige steder å drikke god kaffe. Her syntes han at Oslo hadde lite å tilby. Særlig savnet Thomas kaffebartradisjonen som springer ut fra Seattle og San Fransisco. Følgelig børstet Thomas støv av sine skolebøker fra året før, og satte seg ned for å skrive en hel del om det totalt umettede markedet for kaffe. Det ble side opp og side ned ettersom interessen for kaffe allerede var der. Dagsbudsjettet fra San Francisco hadde endt opp enten hos Peets Coffee eller andre kafèer i North Beach området.

Med nesten null-budsjett for å åpne, så ble byggeperioden lang og kveldene sene. Det nedsenkede taket ble fjernet, slik at takhøyden på nytt ble 4,5 meter, gammel veggkledning ble skrelt bort og terazzogulvet ble gjenfunnet under lag av fliser og linoleum. Før åpningen 30. november så var det mange lovord og mange som ønsket oss velkommen til nabolaget. Men det var også stor skepsis. Bare kaffe? Vi måtte ikke lage det for “fint”. (Ingen krystall-lysekroner). Dere burde vært på Karl Johan istedet! Og det har vist seg at både optimistene og skeptikerne fikk rett: Theresesgate, kaffe og resten har gått kjempebra - og ja vi har nå fått lokale på nettopp Karl Johan!

Forretningene våre har to fokusområder; kaffebar og kaffebutikk.

I Kaffebaren får du servert espressobaserte drikker og Svart kaffe fra kvalifisert barista. Til vår café au lait, cortado og våre øvrige drikker bruker vi kun den beste kaffeblanding og nydelig melk fra TINE Meierier. Ferske bakevarer leveres to ganger om dagen fra eget bakeri, Kaffebakeriet, lokalisert på Bislet i Oslo.

Fra butikkdelen selger vi store mengder kaffebønner i løsvekt. Vi har over 20 forskjellige typer og garanterer ferskhet og kvalitet i hele utvalget. Ved siden av kaffe i løsvekt, får du også kjøpt forskjellig type utstyr for hjemmebruk. Alle produktene produseres av solide leverandører som Bodum og Bialetti, i tillegg til Ascaso espressomaskiner og kverner. Spør en av våre medarbeidere om veiledning i bruk av det utstyret du trenger. Utvalget kan varierere fra butikk til butikk.

Er du bedriftskunde, så leverer vi hver uke fersk, nymalt kaffe til firmaer i Oslo-området. Ta gjerne kontakt for å få forslag til kaffer for egen trakter eller kaffemaskin. Se også vårt utvalg av frokost og lunsjvarer, bakevare, sjokolade og andre godsaker til møter eller andre hyggelige anledninger.