Slik gjør du
- 14 gram nymalt kaffe
- Malingsgrad litt finere enn trakter
- Aeropress filter
- Nykokt vann
Visste du at?
Aeropressen ble funnet opp av Alan Adler, samme mann som oppfant sendeplaten ("Frisbee"). Målet var å koble alle bryggemetoder i én optimal metode. Han forsto nemlig ikke hvorfor det skulle være så avansert å få seg en kopp kaffe.
Steg 1
Sett filteret i filterholderen og skyll det med vann
Steg 2
Putt stempelet inn i bryggeren til det står midt på 4-tallet. Ha 14 gram kaffe i bryggeren.
Steg 3
Hell i nykokt vann til 2-tallet. Rør rundt et par ganger slik at all kaffen fuktes. Bruk den vedlagte rørepinnen. Denne leder ikke varme og sørger for å opprettholde rett bryggetemperatur.
Steg 4
Fyll vann nesten helt opp og sett på filteret. Hvis du lager med vekt skal total vannmengde være 230 gram.
Steg 5
La kaffen brygge i 30 sekunder. Snu så bryggeren forsiktig rundt og plasser den på toppen av koppen. Trykk stempelet ned og stopp med engang du hører en hvislelyd. For den beste smaksopplevelsen bør du alltid bruke friskt vann, fersk kaffe og rent utstyr.
Steg 6
Server og nyt!