Slik gjør du
- 21 gram kaffe
- Nykokt vann
- Nymalt kaffe med malingsgrad presskanne
- Rørepinne
- Vekt
Bryggetips:
Ønsker du et brygg i retning av å være transparent og rent, kan du med fordel skumme av toppen før du skyver ned stempelet. Bruk en skje og "brekk" overflaten ved å røre i grutens overflate. Gruten vil synke og du kan skumme av toppen med skjeen. Kaffe og Presskanner kan du kjøpe i vår nettbutikk.
Steg 1
Forvarm presskannen med varmt vann.
Steg 2
Hell ut det varme vannet og ha kaffe i presskannen. For den beste smaksopplevelsen anbefaler vi alltid å bruke nymalt kaffe.
Steg 3
Fyll halve presskannen med nykokt vann. Rør lett rundt med et egnet redskap slik at all kaffen blir fuktet. Fyll opp med angitt vannmengde.
Steg 4
Sett på filterlokket slik at helletuten er lukket.
Steg 5
Vent fire minutter før du presser stempelet sakte ned. Noen kaffe har godt av å trekke litt lenger, men aldri mer enn seks minutter. Ønsker du et brygg i retning av å være transparent og rent, kan du med fordel skumme av toppen før du skyver ned stempelet. Bruk en skje og "brekk" overflaten ved å røre i grutens overflate. Gruten vil da synke og du kan skumme av toppen med skjeen. Når stempelet er trykket ned er det viktig å passe på at filterlokket er snudd riktig vei slik at helletuten er åpen før du begynner å helle. Velbekomme.