Drypp/Cafec/V60
Følg våre enkle steg og få perfekt brygg med drypp/Cafec/V60 som bryggemetode.
Slik gjør du
- 23 gram kaffe
- Filter til ditt bryggeutstyr
- Nykokt vann
- Nymalt kaffe til ditt bryggeutstyr (litt finere enn trakter)
- Vekt eller måleskje
- Serveringskanne
- Håndbrygger
- Hellekanne
Visste du at?
V60 er en trakt som har en jevn rund form og et stort hull i bunn, noe som gir en jevn ekstrahering og en god smak i koppen. Vinkelen på bryggeren er 60 grader og den er formet som en V. Derav navnet V60.
Bryggevideo
Steg 1
Sett frem utstyret du trenger.
Steg 2
Ha filteret i bryggeren og hell over nykokt vann. Dette både forvarmer bryggeutstyret og fjerner papirstøv som ellers vil satt smak på kaffen.
Steg 3
Hell i nymalt kaffe i håndbryggeren. Fordel kaffen jevnt i filteret.
Steg 4
Du skal nå fukte gruten ved å helle på cirka 20-25% av den totale vannmengden. Hell forsiktig rundt og sørg for å fukte all gruten. Du vil se at det bobler og at kaffen hever seg. Dette kalles "Blomstring" på norsk og "Bloom" på engelsk. Vent til mesteparten av vannet har sunket gjennom kaffen før du fortsetter hellingen i neste steg. Dette tar cirka 15-30 sekunder (ikke vent så lenge at det danner seg en grop i midten).
Steg 5
Hell nykokt vann i sirkel rundt i bryggeren. Ha en jevn stråle. Du ønsker å fukte all kaffen like mye for å få en jevnest mulig ekstraksjon. Forsøk å hold en jevn vannstand mellom toppen og midten av bryggeren, unngå å helle helt ytterst i kanten.
Steg 6
Server og nyt!