Slik gjør du
- 17 gram kaffe
- Nymalt kaffe med malingsgrad filtermalt
- Cafec Abaca Filter eller annet hvitt filter
- Vekt
Bryggetips:
Bruk alltid nymalt kaffe og friskt vann når du brygger kaffe. Vær nøye med renholdet da gammel kaffe setter usmak på brygget.
Visste du at?
Visste du at? Papirfilteret Melitta, er oppkalt etter den tyske husmoren Melitta, som i 1908 hadde sett seg lei på upraktisk kaffegrut. Den elektriske kaffetrakteren så dagens lys i 1976. Den gjennomsnittlige nordmann drikker i snitt ca 160 liter kaffe i løpet av året.
Bryggevideo
Trinn å gjøre
Steg 1
Fyll friskt og kaldt vann i kaffetrakteren.
Steg 2
Brett og skyll filteret med vann som vist på bildet. Dette tar bort eventuelt papirstøv som kan sette smak på brygget.
Steg 3
Fordel kaffe jevnt i filteret. For den beste smaksopplevelsen anbefaler vi alltid å bruke nymalt kaffe.
Steg 4
Sett filterholderen på plass og start trakteren.
Steg 5
Servér umiddelbart etter endt brygging eller hell over i forvarmet termos.
Tips: Rens trakteren med Clean Drop med jevne mellomrom.