Espressomaskin

Følg våre enkle steg og få perfekt brygg med Espressomaskin som bryggemetode. Nyt en espresso eller lag en kaffedrikk med steamet melk hjemme.

Slik gjør du

  • Nymalt kaffe med malingsgrad espresso
  • Tamper

Visste du at?

Vi bruker vår egen Husets espresso til alle våre kaffedrikker på espressomaskin i butikkene våre? 

Nettbutikk

Steg 1

Skru på espressomaskinen. De aller fleste espressomaskiner har en lampe som lyser når maskinen er varm nok til bruk.

Steg 2

For 2 oz ferdig brygget espresso, bruker vi 18-20 gram kaffe. Fordel kaffen jevnt i bajonetten og stryk av så du får en jevn flate. 

Tips: For det beste resultatet anbefaler vi at du investerer i en espressokvern.

Steg 3

Tamp kaffen ned med et jevnt trykk. .

Steg 4

Stryk av kaffen som ligger på siden av bajonetten (ørene) med to fingre. Bruk tamperen til å fjerne ujevneheter på toppen (polere).

Obs: Her skal du ikke trykke ned, men kun sørge for at overflaten er jevn.

Steg 5

Fest bajonetten i maskinen, sett en kopp under og trykk på bryggeknappen. Espressoen skal renne i en jevn sakte stråle. De beste espressoene brygger stort sett mellom 25 og 30 sekunder.

Steg 6

Servér espressoen og nyt kaffen. For den beste smaksopplevelsen bør du alltid bruke friskt vann, fersk kaffe og rent utstyr.

Ved å klikke "Aksepter alle" samtykker du til at vi kan samle informasjon om deg til ulike formål, blant annet funksjonalitet og statistikk