Espressomaskin
Følg våre enkle steg og få perfekt brygg med Espressomaskin som bryggemetode. Nyt en espresso eller lag en kaffedrikk med steamet melk hjemme.
Slik gjør du
- Nymalt kaffe med malingsgrad espresso
- Tamper
Visste du at?
Vi bruker vår egen Husets espresso til alle våre kaffedrikker på espressomaskin i butikkene våre?
Steg 1
Skru på espressomaskinen. De aller fleste espressomaskiner har en lampe som lyser når maskinen er varm nok til bruk.
Steg 2
For 2 oz ferdig brygget espresso, bruker vi 18-20 gram kaffe. Fordel kaffen jevnt i bajonetten og stryk av så du får en jevn flate.
Tips: For det beste resultatet anbefaler vi at du investerer i en espressokvern.
Steg 3
Tamp kaffen ned med et jevnt trykk. .
Steg 4
Stryk av kaffen som ligger på siden av bajonetten (ørene) med to fingre. Bruk tamperen til å fjerne ujevneheter på toppen (polere).
Obs: Her skal du ikke trykke ned, men kun sørge for at overflaten er jevn.
Steg 5
Fest bajonetten i maskinen, sett en kopp under og trykk på bryggeknappen. Espressoen skal renne i en jevn sakte stråle. De beste espressoene brygger stort sett mellom 25 og 30 sekunder.
Steg 6
Servér espressoen og nyt kaffen. For den beste smaksopplevelsen bør du alltid bruke friskt vann, fersk kaffe og rent utstyr.